De Handleiding

Een veelzijdige en inspirerende locatie voor buurtbewoners, makers en enthousiastelingen. Dat is ‘De Handleiding’, een nieuwe multifunctionele, creatieve plek in de buurt van Nekkerspoel. ‘De Handleiding is een ambitieus project van Anke van Os, een 34-jarige creatieveling en mama van twee jonge kindjes.  

“Al jarenlang droom ik van een inspirerende creatieve plaats in het Mechelse, waar iedereen welkom is. Waar je kan samenkomen om van niets iets te maken, (groot)ouders en kinderen met elkaar kunnen verbinden, maar waar je ook simpelweg je kinderen kan komen droppen en zelf kan gaan shoppen terwijl ze creatief worden uitgedaagd. Dat laatste lijkt me vooral handig tijdens de kerstperiode,” aldus Anke van Os.  

 

De naam ‘De Handleiding’

De naam, ‘De Handleiding’, vangt de essentie van het project: het koesteren van handgemaakte producten en het bieden van begeleiding en inspiratie.  

De locatie biedt een gevarieerd programma van workshops en unieke ‘maakmomenten’ voor volwassenen, tieners en kinderen. Anke, samen met andere getalenteerde instructeurs, zal een breed scala aan creatieve disciplines vertegenwoordigen. Van schilderen en aquarellen tot keramiek en juwelen maken, er is voor elk wat wils. Bovendien zullen er regelmatig ‘maakmomenten’ worden georganiseerd, waar gelijkgestemden en nieuwsgierige individuen samenkomen om gezamenlijk te creëren en nieuwe vaardigheden te ontdekken. 

Met een sterke focus op duurzaamheid, zal De Handleiding werken met tweedehands- en lokale materialen, evenals samenwerken met diensten en zelfstandigen uit de omgeving. De ruimte zal voorzieningen bieden om mensen de kans te geven om te experimenteren en hun creatieve grenzen te verleggen. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met Proeftuinen voor Mechelste Starters, of kortweg Mest. Mest vzw stelt tijdelijk leegstaande panden ter beschikking aan startende ondernemers.  

Praktische gegevens

Adres: Nekkerspoelstraat 26 te 2800 Mechelen, recht tegenover het speelgoedmuseum.

De Handleiding is open tijdens de maakmomenten. De agenda hiervan zal per maand op de website en sociale media-kanalen online komen. 

Parkeren kan op de stationsparking van Mechelen-Nekkerspoel (gratis op weekend- en feestdagen en ’s avonds tussen 18u en 8u anders betalend parkeren of met blauwe parkeerschijf)  

Heb jij ook interesse in een mooie samenwerking?